ACB-SM
Bon dia! Espero que us agradi el fòrum. Clickeu aquí si us voleu registrar o conectar. Gràcies per la visita :-).

Unirse al foro, es rápido y fácil

ACB-SM
Bon dia! Espero que us agradi el fòrum. Clickeu aquí si us voleu registrar o conectar. Gràcies per la visita :-).
ACB-SM
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

Entrevista amb en JJVila

2 participantes

Ir abajo

Entrevista amb en JJVila Empty Entrevista amb en JJVila

Missatge por Rodritu Dl 23 Nov 2009, 19:47

Bé JJ, gracies per concedir-nos l’entrevista. Espero que estiguis a gust durant aquest temps amb nosaltres.

Qui és en JJVila?
En JJVila és un mànager del SuperManager que té bastant experiència. És un bon mànager, però aquesta entrevista no només tractarà el tema del SuperManager, ja que en JJ també és un dels millors administradors de lligues privades del SuperManager, i és un gran entrenador de bàsquet. En el tema de les lligues privades, personalment crec que és el millor administrador que hi ha hagut, ja que les seves lligues eren impressionants. En el tema d’entrenador, ja entrarà més ell.


Per començar, parlarem una mica del SuperManager. Quant temps portes participant-hi?
No recorde amb exactitut quant de temps hi porte perque les primeres temporades no hi havia el seguiment que hi ha ara mateix al SuperManager, especialment si participes en lligues privades.
Així i tot, sí que et diré que porte entre 6 i 7 anys, pot ser inclús 8, participant al SuperManager amb seguretat, encara que només les darreres 4 temporades li he dedicat molt més temps.

Quin ha estat el teu millor resultat durant el temps que portes participant? Com vas quedar aquesta darrera temporada?
És difícil recordar tots els resultats i, sincerament, no tinc gens d´idea dels meus resultats inicials, encara que supose que no serien molt bons. El meu millor resultat va coincidir amb la passada temporada, en la que hi vaig acabar el 206º de la general, després d´anar remuntant possicions setmana a setmana.
Encara que no recorde els primers anys, crec que ha sigut la primera temporada en la que he finalitzat entre les 1.000 primers posicions. No hi seré molt bo, jeje.


Aquest any, la cosa ha començat mogudeta amb els problemes de Grip A, amb alguns parts mèdics molt indecisos. Com t’estan anant els equips?
Aquesta temporada he deixat aparcat el joc. Primerament no hi anava a fer equip, però al final sí que hi vaig fer només un equip, però la dedicació que li done no és relevant.
Així que, el meu únic equip, sense molt de seguiment i sense estudiar els canvis, no va molt bé, lògicament, i no es troba ni entre els 10.000 primers del joc.

Bé, per no allargar-nos gaire estona més en aquest tema, canviarem ja al tema de les lligues privades. Per a qui no sàpiga exactament el que és una lliga privada, o gent que creu que una lliga privada només implica mirar la classificació a la web del SuperManager i prou.. Com li explicaries que és una lliga privada i que hi ha diferents tipus de lligues privades?
Una lliga privada és com una baralla de cartes. Tens la ferramenta (les cartes) i a partir d´aquestes pots crear tots els jocs que pugues imaginar i inventar.
Les lligues privades temàtiques, com solen anomenar-se, són lligues privades amb una sèrie de normes orientades a una temàtica diversa (normalment esportiva) que utilitzen el SuperManager com a font per al càlcul dels resultats de la lliga.
Un exemple senzill seria una lliga amb enfrontaments directes i una classificació de victòries i derrotes utilitzant la puntuació del SM. Però l´especialització de les lligues privades creix cada any i les possibilitats són inmenses. Des de lligues de futbol, de Fórmula 1 o de tenis, a lligues basades en el “Gran Hermano”, el “Risk”, lluïta de super herois o qualsevol altre tipus de lliga original.
Només cal tindre originalitat per a buscar treure-li als resultats del SM el màxim possible, com per exemple resultats per decimals, un número determintat de punts, resultats segons la posició de la jornada, resultats de les específiques o inclús altres opcions que, encara que depenen del SM, són més externes, com ara les lligues que inclouen diners i compra-venta de diversos articles basats en la temàtica de la lliga.

Com ja he dit anteriorment, les teves lligues privades han estat molt ben valorades per la gent. Quina ha estat la teva millor lliga privada en quan a participació? Pots explicar de que anava?
La meva millor lliga privada ha sigut la “Liga Soy Presidente de un Club”. Hi havien pocs participants per l´estructura de la lliga, però va batre récords de participació al foro per número de missatges, a més de ser considerada per molts com a la millor lliga privada.
La SPC, com l´anomenem normalment, és una lliga que intenta simular els coneguts jocs del PC Fútbol, adaptat al format del bàsquet i al que el SuperManager ens podia aportar. Durant els 4 anys de la seva vida va ser una lliga en constant creixement, que cada temporada aportava només formes de joc i s´ampliava més i més.
Amb la base de la puntuació del SM, els participants (presidents) obtenien el seu resultat de cada partit, resultat que es completava gràcies a la gestió dels participants sobre el seu Club. Tenir millors entrenadors, ampliar el pabelló, contratar un bos cos tècnic, incrementar la directiva, construir tendes per a comprar articles, tindre en compte la seguretat en el pavelló, buscar patrocinadors, tindre àrbitres a favor o en contra, la metereologia, etc., eren algunes de les coses que es podien fer o tindre en compte per a la lliga.
Però també he tingut altres lligues interesants, encara que menys sofisticades, com ara la “Liga Categorías Españolas”, “Universo Dragon Ball”, “La Cantera” o “La liga del Entrenador” com a més destacades.

El tema de portar una lliga privada és complicat. Primer has de pensar un bon tema per a que la gent s’animi, després t’has de preparar amb un bon Excel per exemple per a que t’elimini el temps d’actualització lo mínim. Pots explicar el món de l’administrador en una lliga privada?
Amb el pas de les temporades els administradors de lligues privades han intentat millorar les presentacions i optimitzar el càlcul de resultats de les lligues. L´Excel és la millor ferramenta en aquests casos i una bona organització pot estalviar-te hores d´actualització. Com a anècdota, la primera temporada de la SPC em costava dos o tres hores actualitzar-la i fent molta feina a mà, però 4 temporades després i a pesar de que la lliga suportava 10 vegades més volum, en mitja hora i amb tasques gaire bé automatitzades l´actualitzava.
En el meu cas, també vaig ser dels pioners a utilitzar una pàgina web per a presentar els resultats. Degut a la dificultat de donar tota la informació de la lliga al foro, vaig construir una pàgina web amb totes les dades de cada participant, de forma que li era molt més còmode realitzar les compres sematnals. Els darrers anys la web de la SPC era molt important per l´implementació del “ProgramaWEB de Mejoras”, on els participants podien realitzar les seves compres i presentar-les al foro sense necessitat de fer complicats càlculs a mà. Sense aquesta ferramenta, la lliga seria impossible.
Però, no obstant, la majoria de lligues són més senzilles i no necessiten web, però sí un bon arxiu Excel per a controlar totes les dades i llevar feina en la llavor administrativa.

Per acabar amb el tema de lligues privades. Quina ha estat la lliga privada en que has participat que més t’hagi agradat? Com funcionava?
No sabria dir-te perque hi ha hagut moltes lligues interessants, com per exemple la grandiosa i famosa “Jugadores NBA”, que va marcar època i on cada participant tenia el rol d´un jugador de bàsquet de la NBA. Les presentacions d´aquesta lliga eren espectaculars.

Ja entrem en l’últim tema de la entrevista. Tú ets entrenador de bàsquet. Quan temps fa que et dediques a aquesta professió?
Tant de bo fóra una professió i puguera guanyar-me la vida amb el bàsquet, però malauradament només es queda amb una afició per a dedicar-hi el temps lliure i.
Aquesta temporada serà ja la 11ª en la que ejerceix-ho com a entrenador de bàsquet.

Sens dubte el teu nivell és bo, ja que has pujat a equips a Primera Divisió Nacional. A quins equips has entrenat?
Avuí en dia la Primera Divisió Nacional (més coneguda en Catalunya com a Copa Catalunya), especialment en femení, no és una categoria tant important com per a considerar-me bon entrenador per a haver-hi conseguit un ascens. Però sí és veritat que ha sigut el meu sostre, ara mateix, com a entrenador.
A nivell de Clubs he estat en tres. El C.B. Penya La Merla Vila-real (ara conegut com a E.B. Vila-real), amb equips només masculins i on m´he format com a jugador i entrenador tota la vida. Com a entrenador hi vaig estar 5 temporades on vaig portar diversos equips cadets, infantils i juniors, sense cap éxit important a nivell d´equip (un ascens infantil però jo com a segón entrenador i algun tercer lloc en cadets i juniors), però sí amb la sort d´entrenar a algun jugador que després va fitxar pel Barça infantil i va estar 3 temporades a la capital catalana.
Després vaig estar al Vila-real B.C., Club amb equips femenins només i on també vaig estar 5 temporades i vaig aconseguir els meus poquets éxits (si es pot dir així a éxits a un nivell molt baix). En aquest Club vaig entrenar equips de totes les categories: alevins, infantils, cadets, juniors i seniors. Vaig aconseguir salvar al junior autonòmic en la meva primera temporada i ser subcampió provincial cadet, per a aconseguir ser campió provincial cadet la següent temporada. Però els fets més importants arrivaren amb els ascens de l´equip senior. Primer aconseguint l´ascens des de Preferent a Autonòmic en la meva primera temporada a l´equip, per a mantindre´l la temporada següent amb comoditat. I després aconseguit l´ascens des de Autonòmic a Primera Divisió Nacional la tercera temporada, quedant com a campió de lliga després d´arrasar amb 23 victòries per tan sols 1 derrota.
Després he passat al Nou Bàsquet Femení Castelló, Club també només femení, en el que estic actualment en la meva primera temporada entrenant al junior B i al aleví A. Un dels Clubs més importants a nivell femení de tota la Comunitat Valenciana.

Podem veure que t’has dedicat més a entrenar equips femenins. Per què aquesta decisió?
Circumstàncies del dia a dia. Quan vaig començar a entrenar equips masculins no em veia mai abandonant el meu Club de tota la vida i encara menys per a entrenar equips femenins. Però anys després i per diverses situacions, vaig acabar en el Club femení i continue entrenant femení des d´aleshores.
Malauradament, tot el que s´aconsegueix en un equip femení té molta menys repercusió que el que es puga aconseguir amb un equip masculí.

Quin ha estat el teu últim ascens a Primera Divisió Nacional?
Com ja he dit abans, només he aconseguit eixe ascens una vegada i va ser la temporada passada. Teniem el millor equip de la categoria, amb alguna jugadora per exemple, campiona d´Europa amb la selecció espanyola cadet, però la temporada no va ser gens fàcil. A meïtat temporada les lesions van apareixer i van mermar l´equip, especialment lesions en les pivots (totes van acabar lesionades de gravetat) que ens van deixar tota la segón volta sense jugadores interiors. Va haver moments amb 6 lessions al mateix moment i, encara així, aconseguiem traure victòries i ens vam emportar la lliga i l´ascens.

Ja per últim. En quin equip estàs entrenant ara mateix? Com aneu posicionats?
Estic al Nou Bàsquet Femení Castelló, un Club que els darres anys ha crescut molt i ha aconseguit fites molt altes en categories de formació, sent campions autonòmics en algunes ocasions i arribant a Campionats d´Espanya fent grans papers i amb un equip senior molt jove en Primera Divisió Nacional que de segur creixerà gràcies a la bona formació dels equips inferiors.
Porte el junior B, un equip jove amb jugadores amb molta projecció i que estem traent bons resultats en la lliga, i l´aleví A, un equip pràcticament nou i en formació però amb jugadores que comencen a destacar i a donar moltes alegries.

Moltes gracies per concedir-nos l’entrevista JJ, esperem que alguna altre vegada fem una altra entrevista. Molta sort!!

Entrevista feta per Rodritu el 23/11/09
Rodritu
Rodritu
Admin
Admin

Nombre de missatges : 781
Localització : Allà on hi hagi basquetbol
Punts : 105234
Reputació al fòrum : 7

https://acb-sm.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Entrevista amb en JJVila Empty Re: Entrevista amb en JJVila

Missatge por Rodritu Dl 23 Nov 2009, 19:58

Snes dubte la SPC ha estat una de les millors o la millor lliga que he vist mai. No he tingut el plaer de participar-hi, pero tot lo que m'han dit referent a la lliga es bo, son piropos. La lliga de Jugadores NBA no l'he vist mai, no porto gaire al foro acb hehe
Rodritu
Rodritu
Admin
Admin

Nombre de missatges : 781
Localització : Allà on hi hagi basquetbol
Punts : 105234
Reputació al fòrum : 7

https://acb-sm.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Entrevista amb en JJVila Empty Re: Entrevista amb en JJVila

Missatge por nexto Ds 28 Nov 2009, 00:27

Molt "currades" les respostes!
nexto
nexto
Moderador
Moderador

Nombre de missatges : 106
Localització : En el fòrum
Punts : 104242
Reputació al fòrum : 0

http://nextowrite.tk

Tornar a dalt Ir abajo

Entrevista amb en JJVila Empty Re: Entrevista amb en JJVila

Missatge por Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt

- Temas similares

 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum